posavina.org

Istaknuto

DAN SJEĆANJA NA STRADANJE VOJVOĐANSKIH HRVATA (Mon, 06 May 2024)
Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata danas, 6. svibnja, obilježava „Dan sjećanja na stradanje vojvođanskih Hrvata“, kojim želimo u javnosti doprinijeti prepoznavanju i sjećanju na tragičnu sudbinu vojvođanskih Hrvata, koji su zbog velikosrpskog terora bili žrtve fizičkih likvidacija i progona na ratom nezahvaćenom teritoriju Vojvodine.
>> Read More

Kršteno šesto dijete u obitelji Markotić (Sat, 04 May 2024)
Voditelj Misije Aachen, fra Ivica Radić, krstio je malenu Veroniku Markotić, šesto dijete u obitelji Mije i Maje Markotić.
>> Read More

Završeno asfaltiranje u Omladinskoj ulici u Odžaku (Thu, 02 May 2024)
Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske je nositelj projekta sanacije i rekonstrukcije Omladinske ulice čija je vrijednost nešto veća od 110.000,00 KM.
>> Read More

Sveti Josip Radnik (Tue, 30 Apr 2024)
Danas je blagdan sv. Josipa Radnika, svima koji nose ovo ili slično ime čestitamo imendan! Godine 1955. uveo je u crkvenu godinu blagdan sv. Josipa Radnika veliki papa Pio XII. Odredio je da se taj blagdan slavi 1. svibnja, na dan “koji si je svijet rada izabrao kao svoj praznik”. Godine 1889. takozvana Druga internacionala odlučila je da će 1. svibnja slaviti kao svjetski praznik radništva. Iste godine papa Leon XIII. izdaje svoju encikliku o svetom Josipu Quamquam pluries te u njoj “radnike i sve ljude skromnih životnih prilika ‘upućuje na sv. Josipa’ kao uzor i primjer za nasljedovanje”. Sveto pismo Novog zavjeta samo na jednom mjestu spominje Josipovo zanimanje.
>> Read More

ODRŽAN TRADICIONALNI MEMORIAL ZA UMRLE STROJOVODJE U ZAGREBU (Mon, 29 Apr 2024)
Sindikat strojovođa Hrvatske u svojoj podružnici Zagreb održao je svoj tradicionalni Memorijal za umrle strojovođe.
>> Read More

Facebook Dobra Voda

Facebook izvornjaci Dobra Voda

Podijelite našu stranice

Flag Counter

Trenutno online

Kontaktirajte nas

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

RSS feed